230+ Kata Kata Bijak Sunda | bahasa Sunda | Gambar 2022

Kata Kata Bijak Sunda – Apakah anda sedang mencari kata kata bijak sunda maka anda berada di tempat yang tepat disini adalah 230 Kata Kata Bijak Dengan Gambar Tahun 2022.

 

Kata Kata Bijak Sunda
Kata Kata Bijak Sunda

 

Kata Kata Bijak Sunda

 

1. Korsi ageung henteu janten raja. Korsi ageung henteu janten raja. – Paribasa Sudan

2. Budak téh anak saréréa. Budak téh anak saréréa. – Paribasa Sudan

3. Anjing moal tiasa nyandak anak anjing na kana tonggong na. Anjing moal tiasa nyandak anak anjing na dina tonggong na. – Paribasa Sudan

4. Babaturan anu ngadatangan anjeun nalika anjeun sangsara mangrupikeun sahabat anjeun. Babaturan anu ngadatangan anjeun nalika anjeun sangsara nyaéta sahabat anjeun. – Paribasa Sudan

5. Rungkun sakedik tiasa tumuh janten tangkal. Rungkun sakedik tiasa tumuh janten tangkal. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda
Kata Kata Bijak Sunda

 

6. Lalaki buligir bakal sering seuri ka batur nganggo baju robek. Lalaki buligir bakal sering seuri ka batur nganggo baju robek. – Paribasa Sudan

7. A muhrim henteu ngabagi monyét. A muhrim teu bagikeun monyét. – Paribasa Sudan

8. rayap tiasa nganggur batu hungkul ngaletak. Rayap teu tiasa nanaon mun batu teu tiasa ngaletak. – Paribasa Sudan

9. Buaya ngora henteu ceurik nalika murag kana cai. Buaya ngora henteu ceurik nalika murag kana cai. – Paribasa Sudan

10. Entong batuk di tempat panyumput. Entong batuk di tempat panyumput. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda
Kata Kata Bijak Sunda

 

11. Ebb henteu nuturkeun surut – banjir aya diantara. Ebb henteu nuturkeun surut – banjir aya diantara. – Paribasa Sudan

12. Endog sareng beusi henteu kedah dina kantong anu sami. Endog sareng beusi henteu kedah dina kantong anu sami. – Paribasa Sudan

13. Beuteung kosong teu boga ceuli. Beuteung kosong teu boga ceuli. – Paribasa Sudan

14. Sanaos balok ngagoler dina cai lami, henteu janten buaya. Komo upami balok ngagoler dina cai lami, éta henteu janten buaya. – Paribasa Sudan

15. Malah ceuli anu paling seukeut teu tiasa nguping sireum nyanyi. Malah ceuli anu paling seukeut teu tiasa nguping sireum nyanyi. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda
Kata Kata Bijak Sunda

 

16. Upami anjing ngegel anjeun sareng anjeun henteu ngegel deui, éta bakal nyarios yén anjeun teu gaduh waos. Upami anjing ngegel anjeun sareng anjeun henteu ngegel deui, éta bakal nyarios yén anjeun teu gaduh waos. – Paribasa Sudan

17. Upami bulistir janji anjeun sapotong lawon, taroskeun saha namina. Upami bulistir janji anjeun sapotong lawon, tanyakeun saha namina. – Paribasa Sudan

18. Upami suku urang ninggalkeun bumi urang moal hirup deui dina katenangan. Upami suku urang ninggalkeun bumi urang moal hirup deui dina katenangan. – Paribasa Sudan

19. Upami anjeun nganggo sapatu, anjeun moal sieun ku cucuk. Upami anjeun nganggo sapatu, anjeun moal sieun ku cucuk. – Paribasa Sudan

20. Upami anjeun tiasa milampah, anjeun tiasa jogét; Upami anjeun tiasa nyarios, anjeun tiasa nyanyi. Upami anjeun tiasa milampah, anjeun tiasa jogét; Upami anjeun tiasa nyarios, anjeun tiasa nyanyi. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda Kasar
Kata Kata Bijak Sunda Kasar

 

21. “Sing saha anu gaduh seueur hikmah gaduhna dina manah, sanés dina lambey.” – Paribasa Uganda.

22. “Hiji tiasa gaduh dua suku, tapi éta henteu hartosna hiji tiasa naék dua tangkal dina waktos anu sami.” – Paribasa Étiopia.

23. “Jalma anu bijaksana anu terang kana paribasa daratan ngadukung kasusah.” – Ashanti Paribasa.

24. “Manuk henteu ngarobih buluna kusabab cuacana goréng.” – Paribasa Kenyan.

25. Sakadang beurit silih adu. Sakadang beurit silih adu. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda Kasar
Kata Kata Bijak Sunda Kasar

 

26. Sakadang beurit silih némbak panah. Hayu beurit némbak panah ka silih. – Paribasa Sudan

27. Cinta pikeun hiji hal ngajantenkeun lalaki buta sareng pireu. Cinta pikeun hal ngajadikeun lalaki buta sareng pireu. – Paribasa Sudan

28. Teu aya anu resep tuang remah tina pésta; dulur resep linggih dina méja. Teu aya anu resep tuang remah tina pésta; dulur resep linggih dina méja. – Paribasa Sudan

29. Henteu sadayana tatangkalan di leuweung ngadamel kayu bakar anu saé. Henteu sadaya tangkal di leuweung ngadamel kayu bakar anu saé. – Paribasa Sudan

30. Dinten-dinten urang dibaju mangrupikeun dinten-waktos urang henteu kantos seuri. Dinten-dinten urang dibaurkeun mangrupikeun dinten-waktos urang henteu kantos seuri. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda Kasar
Kata Kata Bijak Sunda Kasar

 

33. Éta anu ngokolakeunana aya dina beuteung. Éta anu ngokolakeunana aya dina beuteung. – Paribasa Sudan

35. Leungeun sangsara dina damel, tapi sungut tetep kedah tuang. Leungeun sangsara dina damel, tapi sungut tetep kedah tuang. – Paribasa Sudan

Kata Kata Bijak Sunda Kasar
Kata Kata Bijak Sunda Kasar

 

36. Anu miskin dibebaskeun tina nyeuseuh ku sabun. Anu miskin dimaafkeun tina nyeuseuh ku sabun. – Paribasa Sudan

37. Sup moal aya anu langkung parah pikeun langkung seueur daging. Sup moal aya anu langkung parah pikeun langkung seueur daging. – Paribasa Sudan

38. Aranjeunna parantos nyandak sapi ku tanduk supados diperah langkung saé. Aranjeunna parantos nyandak sapi ku tanduk supados diperah langkung saé. – Paribasa Sudan

39. Dua lalaki di imah anu ngaduruk henteu kedah lirén ngabantah. Dua lalaki di imah anu ngaduruk henteu kedah lirén ngabantah. – Paribasa Sudan

40. Kami keukeuh dipasihan dua perkara ka murangkalih urang – anu pangpayunna nyaéta akar; anu hiji deui jangjang.

Kata Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Kata Bijak Sunda Lucu

41. Nalika hayam bikang, hayam anu sanés henteu tiasa linggih dina endogna. Nalika hayam bikang aya endog, hayam bikang sanés teu tiasa linggih dina endogna. – Paribasa Sudan

42. Nalika Allah ngadamel Sudan, anjeunna seuri. Nalika Allah ngadamel Sudan, anjeunna seuri. – Paribasa Sudan

43. Nalika monyét henteu tiasa ngahontal cau anu asak ku panangan na, anjeunna nyarios éta henteu amis. Nalika monyét henteu tiasa ngahontal cau anu asak ku panangan na, anjeunna nyarios éta henteu amis. – Paribasa Sudan

44. Anjeun teu tiasa tuang burit anjeun ngan ukur nalika anjeun kedah ride éta. Anjeun teu tiasa tuang burit anjeun ngan ukur nalika anjeun kedah naék. – Paribasa Sudan

45. “Hiji-hijina waktos anjeun bakal ningali oray anu sepi nyaéta nalika anjeunna nyelek oray anu sanés.” – Paribasa Kenyan.

Kata Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Kata Bijak Sunda Lucu

 

46. ​​”A muhrim henteu kulit domba anu dibayar sakumaha denda di pangadilan lulugu.” – Paribasa Afrika.

47. “Jalma anu séhat anu terus-terusan ngemis tuang mangrupikeun penghinaan ka patani anu loma.” – Paribasa Ghana.

48. “Anjeunna anu ngaduruk imahna sadar kunaon abu mahalna artos.” – Paribasa Afrika.

49. “Saha waé anu ngijih dina aliran kedah diperingatkeun sabab saha waé baraya na tiasa nginum tina cai.” – Paribasa Kenyan.

50. “Nalika akar tangkal megah mimiti buruk, éta nyebarkeun maot kana dahan.” – Paribasa Nigeria.

Kata Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Kata Bijak Sunda Lucu

 

 Kata Bijak Sunda

 

51. “Hujan ngéléhkeun kulit macan tutul tapi henteu nyéépkeun bintik-bintik.” – Paribasa Afrika.

52. “Dokter anu nyerang badai ka umatna moal tiasa nyegah imahna sorangan tina karusakan.” – Paribasa Nigeria.

53. “Dinten kamari sareng kamari teu sami sareng dinten ayeuna.” – Paribasa Kenyan.

54. “Nalika kapala désa nyalira ngiringan ngundang jalma-jalma kana rapat, terang aya anu lepat sareng sistemna.” – Paribasa Malawian.

55. “Kéngingkeun artos tapi tong ngantep artos ngajantenkeun anjeun.” – Paribasa Tanzanian.

Kata Bijak Sunda
Kata Bijak Sunda

 

56. “Nalika kuring mikirkeun musibah batur, abdi hilap ka kuring.” – Paribasa Algeria.

57. “Upami anjeun ngawangun bumi sareng kuku rusak, naha anjeun lirén ngawangun atanapi anjeun ngarobih kuku?” – Paribasa Rwandan.

58. “Anjeun teras diajar langkung seueur deui nalika anjeun éléh tibatan nalika anjeun ngéléhkeun.” – Paribasa Afrika.

59. “Gelo henteu ngatur nagara; diskusi henteu.” – Paribasa Afrika.

60. “Tihang dunya asa.” – Paribasa Nigeria.

Kata Bijak Sunda
Kata Bijak Sunda

 

61. “Langkung saé jalanna tibatan laknat di jalan.” – Paribasa Senegal.

62. “Upami hiji-hijina alat anjeun nyaéta palu, anjeun bakal ningali unggal masalah salaku paku.” – Paribasa Gambian.

63. “Bumi mangrupikeun lebah lebah, urang sadayana lebet ku panto anu sami.” – Paribasa Afrika.

64. “Upami anjeun ngarusak karakter anu sanés, anjeun bakal ngarusak karakter anjeun nyalira.” – Paribasa Afrika.

65. “Dimana aya ahli moal aya kurangna peserta didik.” – Swahili Paribasa.

Kata Bijak Sunda
Kata Bijak Sunda

 

66. “Upami anjeun ningali yén kota ngahargaan anak sapi, maka potong jukut sareng tuangeun.” – Paribasa Étiopia.

67. “Antara babaturan anu sajati, bahkan cai anu diinum sasarengan cukup raoseun.” – Paribasa Afrika.

68. “Urusan bumi teu kedah dibahas di alun-alun umum.” – Paribasa Kenyan.

69. “Ngahijikeun kakuatan, ngabagi lemah.” – Swahili Paribasa.

70. “Sobat nyaéta saha waé anu terang lagu dina haté anjeun sareng tiasa nyanyi deui ka anjeun nalika anjeun hilap kana kecap.” – Paribasa Kenyan.

Kata Bijak Sunda
Kata Bijak Sunda

 

71. “Susu sareng madu ngagaduhan warna anu béda-béda, tapi éta sami-sami bagikeun di bumi anu sami.” – Paribasa Afrika.

72. “Janten tanpa sobat kedah janten miskin.” – Paribasa Tanzania.

73. “Dina hiji kulawarga, upami anjeun ngagaduhan anu nyusahkeun éta anggota kulawarga anu langkung hariwang tibatan anggota anu ngaganggu.” – Paribasa Afrika.

74. “Upami baraya silih bantosan, kajahatan naon anu tiasa nganyenyeri aranjeunna?” – Paribasa Afrika.

75. “Pasukan domba anu dipimpin ku singa tiasa ngéléhkeun pasukan singa anu dipimpin ku domba.” – Paribasa Ghana.

Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Bijak Sunda Lucu

 

76. “Nyarios rusiah ka jalma anu henteu pantes sapertos nyandak sisikian dina kantong anu aya liangna.” – Paribasa Étiopia.

77. “Balik ka liang panyiraman lawas langkung ti cai; babaturan sareng impian aya di pendak sareng anjeun.” – Paribasa Afrika.

78. “Upami anjeun hoyong gancang, angkat nyalira. Upami anjeun hoyong jauh, angkat babarengan.” – Paribasa Afrika.

79. “Dahar sareng muhrim tapi simpen cinta anjeun ka kulawarga anjeun.” – Paribasa Afrika.

80. “Nalika angon datang ka bumi kalayan tengtrem, susu na amis.” – Paribasa Étiopia.

Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Bijak Sunda Lucu

 

81. “Upami anjeun pikir anjeun leutik teuing pikeun ngabédakeun, anjeun henteu parantos wengi nganggo reungit.” – Paribasa Afrika.

82. “Kami henteu ngawariskeun bumi ieu ti karuhun urang; malah kami parantos nginjeum éta ti murangkalih urang.” – Paribasa Kenyan.

83. “Tunjukkeun ka rerencangan kuring sareng kuring bakal nunjukkeun karakter anjeun.” – Paribasa Afrika.

84. “Nalika lanceuk-lanceukna bajoang nepi ka tiwasna, jalma anu teu asing mewarisi harta bumi bapakna.” – Igbo Paribasa.

85. “Nalika sepuh maot, perpustakaan dibakar dugi ka lemah.” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Lucu
Kata Bijak Sunda Lucu

 

86. “Sakumaha jauhna aliranna ngalir, éta moal poho sumberna.” – Paribasa Nigeria.

87. “Upami anjeun nyageurkeun suku jalma, tong heran upami aranjeunna nganggona kabur.” – Paribasa Afrika.

88. “Kulawarga ibarat leuweung, nalika anjeun di luar éta padet, nalika anjeun di jero anjeun ningali unggal tangkal ngagaduhan tempatna.” – Paribasa Afrika.

89. “Meuntaskeun walungan dina riungan sareng buaya moal tuangeun anjeun.” – Paribasa Afrika.

90. “Tongkat dina kebat teu tiasa dipecah.” – Paribasa Kenyan.

Kata Bijak Sunda Kahirupan
Kata Bijak Sunda Kahirupan

 

91. “Indung moal tiasa ngalahirkeun anu langkung ageung tibatan dirina.” – Paribasa Afrika.

92. “Kumaha lemah lembut kahirupan pasangan anu nikah, Nalika anjeunna anu angger sigana tapi nurut.” – Paribasa Kenyan.

93. “Bakti sopan awéwé mangrupikeun kaindahanana anu paling hébat.” – Paribasa Afrika.

94. “Upami anjeun manten monyét kanggo artosna, artos bakal ngaleungit sareng monyét tetep sami.” – Paribasa Mesir.

95. “Anjeunna geulis; anjeunna ngagaduhan kaasih, ngartos; anjeunna respects dirina sareng batur; sadaya jelema resep cinta, sareng ngahargaan dirina; anjeunna nyaéta déwi. “- Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Kahirupan
Kata Bijak Sunda Kahirupan

 

96. “Anjeunna anu henteu kantos ngumbara ngémutan yén indungna hiji-hijina juru masak anu saé di dunya.” – Kenyan Paribasa.

97. “Intan henteu kaleungitan nilaina kusabab kurang kagum.” – Paribasa Afrika.

98. “Awéwé kolot sok teu tenang nalika tulang garing disebatkeun dina paribasa.” – Paribasa Afrika.

99. “Nalika awéwé pait ngambil alih bumi, kulawarga anu dipimpinna ditumpes.” – Paribasa Afrika.

100. “Upami anjeun ngadidik lalaki, anjeun ngadidik hiji jalma. Upami anjeun ngadidik awéwé, anjeun ngadidik sadayana kulawarga.” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Kahirupan
Kata Bijak Sunda Kahirupan

 

 Kata Bijak Sunda Buhun

 

101. “Upami lalaki sumpah yén aranjeunna badé nyiksa anjeun nalika anjeun bobo, anjeun tiasa bobo. Upami awéwé nyarios kitu, cicing waé.” – Paribasa Afrika.

102. “Bumi tanpa awéwé sapertos lumbung tanpa sapi.” – Paribasa Afrika.

103. “Kaéndahan awéwé henteu disumputkeun dina pameunteu.” – Paribasa Afrika.

104. “Awéwé kokoloteun jaga murangkalih pikeun ngadeuhkeun waos na sareng anu anom, dina gilirannana, jaga awéwé sepuh nalika kaleungitan waos na.” – Akan Paribasa.

105. “Nalika awéwé angon hudang, aranjeunna ngalih gunung!” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Bijak Sunda Buhun

 

106. “Henteu sadayana anu ngudag zébra nyekel éta, tapi anu néwak éta ogé ngudag.” – Paribasa Afrika Kidul.

107. “Upami anjeun ngeusi kareueus, maka anjeun moal ngagaduhan rohangan pikeun kabijaksanaan.” – Paribasa Afrika.

108. “Manuk anu hiber kaluar bumi sareng badarat dina anthill masih dina taneuh.” – Paribasa Igbo (Nigeria).

109. “Lobak laba-laba sanés ngan ukur spring na hungkul tapi ogé sarap dahareunana.” – Paribasa Afrika.

110. “Kecap motong langkung parah tibatan tali busur, diteukteuk tiasa dudung, tapi diteureuy tina létah henteu.” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Bijak Sunda Buhun

 

111. “Nalika wirahma drumbeat robih, léngkah nari na kedah adaptasi.” – Paribasa Namibian.

112. “Ngan jelema bodo anu nguji jerona walungan ku dua suku.” – Paribasa Afrika.

113. “Kumaha gampangna pikeun ngéléhkeun jalma anu henteu ngaduruk seuneu nyalira!” – Paribasa Kenyan.

114. “Hikmah henteu datang sapeupeuting.” – Paribasa Somali.

115. “Dimana anjeun linggih nalika parantos sepuh nunjukkeun dimana anjeun nangtung nalika nonoman.” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Bijak Sunda Buhun

 

116. “Sanaos singa sareng antelop hirup di leuweung anu sami, antélop masih gaduh waktos kanggo tumuh.” – Paribasa Ghana.

117. “Entong sonten di bumi anu teu tiasa wengi-wengi.” – Paribasa Étiopia.

118. “Cara anu pangsaéna pikeun ngadahar gajah dina jalan anjeun nyaéta motong anjeunna dugi ka sakedik.” – Paribasa Afrika.

119. “Anjeun kedah ngalaksanakeun bisnis anjeun sareng anu ngajual di pasar, sareng henteu kana gangguan pasar.” – Beninese Proverb.

120. “Ceuli anu henteu ngupingkeun naséhat, ngiringan sirah nalika dicincang.” – Paribasa Afrika.

Kata Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Kata Bijak Sunda Buhun

 

121. “Sakali anjeun dialungkeun ku kebo, sapi hideung siga kebo.” – Paribasa Kenyan.

122. “Upami anjeun nutup panon anjeun kana kanyataan, anjeun bakal diajar ngalangkungan kacilakaan.” – Paribasa Afrika.

123. “Hujan henteu turun dina hiji hateup nyalira.” – Paribasa Kamerun.

124. “Teu aya anu janten beunghar sabab ngarecah liburan sareng teu aya anu nambihan beurat kusabab anjeunna buka puasa.” – Paribasa Étiopia.

125. “Anjeunna anu nyangka yén anjeunna ngarah sareng teu aya anu nuturkeun anjeunna ngan ukur jalan-jalan.” – Paribasa Malawi.

Kata Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Kata Bijak Sunda Buhun

 

126. “Pangetahuan ibarat kebon. Upami henteu dipelak, éta moal tiasa dipanén.” – Paribasa Afrika.

127. “Pamingpin di komunitas tanpa beuteung pot nyaéta jalma pelit.” – Paribasa Nigeria.

128. “Hikmah jalma sanés nyegah raja tina disebat jelema bodo.” – Paribasa Nigeria.

129. “Fitnah di sisi aliran bakal kadéngé ku bangkong.” – Mozambican Paribasa.

130. “Nalika panangan katuhu nyeuseuh kénca sareng belah kénca ngumbah belah katuhu, kadua leungeun janten bersih.” – Paribasa Kenyan.

Kata Kata Bijak Sunda Buhun
Kata Kata Bijak Sunda Buhun

131. “Anjeunna anu ngéléhkeun kendang pikeun jalma gélo menari henteu langkung saé tibatan jelema gélo nyalira.” – Paribasa Afrika.

132. “Kaulinan ageung sering muncul nalika moro moro moro siangna.” – Paribasa Afrika.

133. “Raja anu nutup panon nalika kalaparan di darat geuwat bakal ningali karuhun.” – Paribasa Nigeria.

134. “Anjeun henteu ngajarkeun jalan leuweung ka gorila lami.” – Paribasa Kongo.

135. “Upami dua jalma bijaksana salawasna satuju, maka henteu perlu salah saurang ti aranjeunna.” – Paribasa Zambian.

Kata Bijak Sunda Buhun
 

136. “Bahkan penari anu pangsaéna di panggung kedah pensiunan sawaktu-waktu.” – Paribasa Afrika.

137. “Kai anu parantos keuna ku seuneu henteu sesah pikeun dibedakeun.” – Akan (Ghana) Paribasa.

138. “Kapala pajeg henteu ngayakeun kampung babarengan.” – Paribasa Malawi.

139. “Pikeun satuju kana dialog mangrupikeun awal tina resolusi anu damai.” – Paribasa Somali.

140. “Pelaku hujan anu henteu terang naon anu anjeunna lakukeun bakal kauninga ku kurangna awan.” – Paribasa Uganda.

Kata Bijak Sunda Buhun
 

141. “Henteu sabaraha jangkung akina anjeun, anjeun kedah ngalakukeun tumuh sorangan.” – Paribasa Kenyan.

142. “Kami keukeuh nurunkeun dua hal pikeun murangkalih urang; anu hiji mimiti akar, anu hiji deui jangjang.” – Paribasa Sudan.

143. “Orok moal kadéngé ceurik dina rahim indungna.” – Paribasa Afrika.

144. “Anu kedah ngahukum budak pertama kalina sumping ka bumisareng endog anu dipaling. Upami teu kitu, dinten anjeunna balik ka bumi sareng nyandak sapi dipaling, éta bakal telat. “- Paribasa Étiopia.

145. “Ku ngarayap budak diajar nangtung.” – Paribasa Afrika Kulon.

Kata Bijak Sunda Buhun
 

146. “Nalika anjeun nunjukkeun bulan ka budak, éta ngan ukur ningali ramo anjeun.” – Paribasa Zambian.

147. “Manuk ngora henteu gagak dugi ka nguping anu lami.” – Paribasa Tswana.

148. “Kawajiban barudak ngantosan sepuh sareng sanés sepuh pikeun murangkalih.” – Paribasa Kenyan.

149. “Naséhat sareng naséhat ka anjeunna, upami anjeunna nolak ngupingkeun, maka bijil kasusah ngajar anjeunna.” – Paribasa Étiopia.

150. “Peryogi kampung pikeun ngasuh budak.” – Paribasa Afrika

Kata Bijak Sunda Buhun
 

 Kata Bijak Sunda Dan Artinya

 

151. “Kolot ngalahirkeun awak budakna, tapi henteu salawasna karakterna.” – Paribasa Afrika.

152. “Budak siga kampak; sanaos nganyenyeri anjeun, anjeun masih kénéh nyandak kana taktak anjeun.” – Paribasa Bemba.

153. “Nalika anjeun nuturkeun jalan ramana, anjeun diajar leumpang sapertos anjeunna.” – Ashanti Paribasa.

154. “Barudak mangrupikeun pahala kahirupan.” – Paribasa Kongol.

155. “Seuri murangkalih hurung bumi.” – Paribasa Afrika.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Bijak Sunda Dan Artinya

 

156. “Sadayana resep ka anu bodo, tapi teu aya anu hoyong anjeunna janten putra.” – Paribasa Ivorian.

157. “Dunya kokolot henteu ngonci sadaya panto; aranjeunna tinggalkeun panto katuhu kabuka.” – Paribasa Zambian.

158. “Upami murangkalih ngumbah panangan, anjeunna tiasa tuang sareng Raja!” – Paribasa Afrika.

159. “Hutang antara barudak anu dilahirkeun ku indung anu sami dibayar ku cara anu palinter.” – Kenyan Paribasa.

160. “Pitunjuk pikeun nonoman sapertos ukiran dina batu.” – Paribasa Maroko.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Bijak Sunda Dan Artinya

 

161. “Goréng ku watek anu hadé langkung saé tibatan kaéndahan.” – Paribasa Nigeria.

162. “Teu aya kaéndahan tapi kaéndahan tindakan.” – Paribasa Maroko.

163. “Henteu katingali kumaha geulisna sareng karajinan peti keur mayit, éta moal ngajantenkeun saha waé anu hoyong maot.” – Paribasa Afrika.

164. “Kulit macan tutul geulis, tapi sanés haténa.” – Baluba (Congolese) Paribasa.

165. “Sok aya anu meunang, bahkan dina kontes kageulisan monyét.” – Paribasa Afrika Kulon.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Bijak Sunda Dan Artinya

 

166. “Tilu hal nyababkeun kasedihan kabur; cai, tatangkalan héjo, sareng rupa anu saé.” – Paribasa Maroko.

167. “Anu mikanyaah ka jalma anu teu bageur nyaéta anu ngajantenkeun anjeunna geulis.” – Paribasa Afrika.

168. “anjir anu paling éndah tiasa ngandung cacing.” – Paribasa Zulu.

169. “Aya seueur kembang warna-warni dina jalur kahirupan, tapi anu paling geulis ngagaduhan cucuk anu paling seukeut.” – Paribasa Afrika.

170. “Manuk nyanyi sanés sabab gaduh waleran tapi kusabab aranjeunna gaduh lagu.” – Paribasa Afrika.

Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya

171. “Saha waé anu ningali kaéndahan sareng henteu ningali kana éta bakal goréng.” – Yoruba Paribasa.

172. “Cobian gelang ieu: upami pas anjeun anggo; tapi upami nganyenyeri anjeun, alungkeun teu sabaraha kumaha éta hérang.” – Paribasa Kenyan.

173. “Éta ulat anu awon anu ngajantenkeun kukupu éndah saatos musim.” – Paribasa Afrika.

174. “Wacana anu saé langkung langka tibatan zamrud, nanging éta tiasa dipendakan di antara budak awéwé di batu ngagiling.” – Paribasa Mesir.

175. “Upami aya karakter, awon janten kaindahan; upami teu aya, kageulisan janten awon.” – Paribasa Nigeria.

Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya

176. “Sanaos kaéndahan bulan, matahari, sareng bentangna, langit ogé guludug anu ngancam sareng kilat anu mencétan.” – Paribasa Afrika.

177. “Dugi ka maung gaduh sajarawanna, dongéng moro bakal sok ngamulyakeun tukang moro.” – Paribasa Afrika.

178. “Éta ngan ukur sapi bodo anu gumbira dina prospek dicandak ka tempat pangirut anu indah.” – Paribasa Zambian.

179. “Sanaos oray henteu ngapung parantos néwak manuk anu bumi na aya di langit.” – Paribasa Afrika.

180. “Hakim sanés kageulisan anjeun ku jumlah jalma anu ningali anjeun, tapi ku jumlah jalma anu nyium anjeun.” – Paribasa Afrika.

Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya
Kata Kata Bijak Sunda Dan Artinya

181. “Cinta ibarat orok: kedah dirawat kalayan lembut.” – Paribasa Afrika.

182. “Entong nelepon anjing sareng pecut dina panangan anjeun.” – Paribasa Zulu.

183. “Naon anu anjeun bantosan budak pikeun mikanyaah tiasa langkung penting tibatan anu anjeun ngabantosan anjeunna pikeun diajar.” – Paribasa Afrika.

184. “Upami aya sabab ka batur, panyabab cinta parantos dimimitian.” – Paribasa Senegal.

185. “Jalma moal bogoh upami henteu nampi ti batur.” – Paribasa Nigeria.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya

186. “Upami cinta panyakit, kasabaran mangrupikeun ubarna.” – Paribasa Afrika.

187. “Pikeun mikanyaah ka jalma anu teu bogoh ka anjeun ibarat ngoyagkeun tangkal supados turunna embun turun.” – Paribasa Kongol.

188. “Cinta, sapertos hujan, henteu milih jukut anu tumiba.” – Paribasa Afrika Kidul.

189. “Entong nyobaan batur benci ka jalma anu dipikacinta. Kusabab anjeunna bakal tetep mikanyaah tapi anjeunna bakal hate anjeun.” – Paribasa Senegal.

190. “Hayu cinta anjeun ibarat hujan anu halimun, datang liren tapi banjir walungan.” – Paribasa Liberian.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya

191. “Hikmah ibarat tangkal baobab; teu aya anu tiasa nganut.” – Akan Paribasa.

192. “Jalma kelas handap ngan ukur bakal nyarios; kalakuan mangrupikeun ciri khas hiji lalaki.” – Swahili Paribasa.

193. “Teu aya jalan pintas kana luhur tangkal korma.” – Paribasa Kamerun.

194. “Entong ningali dimana anjeun murag, tapi dimana anjeun nyelip.” – Paribasa Afrika.

195. “Cai tinawalungan ngalir ngalir tanpa ngantosan lalaki haus. “- Paribasa Kenyan.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya

196. “Upami teu aya musuh di jero, musuh di luar teu tiasa ngarugikeun urang.” – Paribasa Afrika.

197. “Henteu paduli kumaha ambek anjeun henteu tiasa masak uyah.” – Paribasa Nigeria.

198. “Entong nunda-nunda atanapi anjeun bakal tinggaleun ngalaksanakeun sababaraha hal, ngagaduhan sesuatu sareng teu aya nanaon” – Paribasa Étiopia.

199. “Manuk anu galecok teu ngawangun sayang.” – Paribasa Kamerun.

200. “Jalma-jalma anu akhirna ngahontal hal-hal anu hébat merhatoskeun budak leutik.” – Mali Paribasa.

Kata Bijak Sunda Dan Artinya
 

 Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna

 

201. “Teu aya gajah anu ngaduakeun beurat batangna. Teu aya gajah anu beurat ku beurat cangkéngna.” – Paribasa Kenyan.

202. “Ku waktos jelema bodo parantos diajar gim, pamaénna parantos bubar.” – Ashanti Paribasa.

203. “Anu kedah diajar diajar teu tiasa naék tangga.” – Paribasa Étiopia.

204. “Nalika jarum murag kana sumur, seueur jalma bakal ningali kana sumur éta, tapi ngan sakedik anu badé turun saatos éta.” – Paribasa Afrika.

205. “Langkung saé goréng nalika ngora, daripada janten miskin dina sepuh.” – Paribasa Kenyan.

Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna
Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna

 

206. “Bahkan raja leuweung, singa, nyalindungkeun diri nyalira tina lalat.” – Paribasa Ghana.

207. “Teu aya jalma dilahirkeun hébat; jalma hébat janten hébat nalika batur anu bobo.” – Paribasa Afrika.

208. “Singa ngaguruh maéhan henteu aya buruan.” – Paribasa Uganda.

209. “Hayam anu tiasa ngagali tuangeun moal bobo lapar.” – Paribasa Kongol.

210. “Ngarayap dina panangan sareng tuur anjeun henteu kantos ngahalangan jalmi-jalmi kajantenan leumpang nangtung.” – Paribasa Kenyan.

Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna
Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna

 

211. “Anu daék mandi cai tiis henteu karaos tiis.” – Paribasa Fipa.

212. “Éta kai bengkok anu tiasa nunjukkeun pamahat anu pangsaéna.” – Paribasa Afrika.

213. “Dina waktos katengtreman di nagara, lulugu henteu nyandak tameng.” – Paribasa Uganda.

214. “Jalma anu hormat ka anu hébat muka jalanna sorangan pikeun kaagungan.” – Paribasa Afrika.

215. “Pimpinan anu hébat mangrupikeun jalma biasa anu hikmah anu luar biasa.” – Paribasa Malawian.

Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna
Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna

 

216. “Dina momen krisis, anu wijaksana ngawangun jembatan sareng ngawangun bendungan anu bodo.” – Paribasa Nigeria.

217. “Naséhat ibarat jalma teu asing; upami anjeunna wilujeng sumping anjeunna wengi-wengi; upami henteu, anjeunna angkat dinten anu sami.” – Paribasa Malagasi.

218. “Gusti parantos nyiptakeun lahan sareng situ sareng walungan anu loba pikeun hirup manusa. Sareng gurun anu lega sahingga anjeunna tiasa mendakan jiwana.” – Paribasa Tuareg.

219. “Hyena henteu ngarobih bintik-bintik sanaos ngalih ka leuweung anu sanés.” – Paribasa Malawian.

220. “Huntu henteu ningali kamiskinan.” – Paribasa Kenyan.

Kata Kata Bijak Sunda Singkat Penuh Makna
 

221. “Entong nyalahkeun Gusti pikeun nyiptakeun macan, ngan hatur ka Anjeunna anu henteu masihan jangjangna.” – Paribasa Étiopia.

222. “Pangetahuan tanpa kawijaksanaan ibarat cai dina pasir.” – Paribasa Guinea.

223. “Anjeunna anu henteu terang hiji hal terang anu sanés.” – Paribasa Afrika.

224. “Upami anjeun nyandak hiji tungtung iteuk, anjeun ogé bakal nyandak anu sanésna.” – Paribasa Étiopia.

225. “Anjeunna anu ditakdirkeun pikeun kakuatan henteu kedah merjuangkeun éta.” – Paribasa Uganda.

226. “Henteu paduli sabaraha dunya robih, ucing moal pernah endog.” – Paribasa Kenyan.

227. “Entong disebut leuweung anu nyalindung ka anjeun leuweung.” – Paribasa Ghana.

228. “Kutu tiasa nyusahkeun singa langkung seueur tibatan singa tiasa ngaganggu kutu.” – Paribasa Kenyan.

229. “Upami anjeun nyinggung, maka nyungkeun hampura; upami tersinggung hapunten.” – Paribasa Afrika.

230. “Sanaos pamanah resep kana panah anu mabur, kitu ogé anjeunna mikanyaah ka panah anu tetep angger dina pananganna.” – Paribasa Nigeria.


Baca juga

Kata Kata Bijak

 


 

Final Words

Semoga Anda menyukai Kata-Kata Bijak Sunda ini dan Jika Anda menyukai posting posting ini, silakan bagikan dengan teman dan keluarga Anda di media sosial seperti Facebook dan WhatsApp.

Leave a Comment