150+ Kata Bijak Jawa | Bahasa Jawa | 2022

Kata Bijak Jawa – Apakah Anda sedang mencari Kata Kata Bijak Bahasa Jawa, maka Anda berada di tempat yang tepat, berikut 150+ kata kata bijak dengan gambar.

Kata Bijak Jawa
Kata Bijak Jawa

Kata Bijak Jawa

 

1. Iman lan kontemplasi bisa entuk kabeh sing dikarepake

2. Sing percaya marang impen, masa depan iku emas kanggo dheweke.

3. Aja mratobat kanggo dina apa wae ing uripmu. Dina sing apik nggawa rasa seneng, dina sing ala menehi pengalaman, dina sing ala bakal ngajari kita lan dina sing paling apik nggawe kenangan sing penting.

4. Dalan kang angel kerep tumuju panggonan kang endah.

5. Bebener paling gedhe ing urip ora tiba nanging ana ing saben wektu sawise tiba.

Kata Bijak Jawa
Kata Bijak Jawa

6. Yen regane urip iku akeh, mula gunakake kapinteran tinimbang kekuwatan amarga “kekuwatan mengajari perang lan kapinteran”

7. Saben uwong bisa nyelehake sing anyar ing cangkeme pil bebener sing pahit.

8. Asring yen dheweke sadar maneh, dheweke takon alamat wektu.

9. Mikir sukses tanpa pelajaran iku ibarat entuk woh tanpa nyebar wiji.

10. Pancen bener yen kekancan saben wong nggawa sampeyan menyang dhuwur.

Kata Bijak Jawa Semar
Kata Bijak Jawa Semar

11. Pentinge katresnan ing urip kaya pentinge panganan ing urip.

12. Yen sampeyan duwe, mula mula percaya marang awake dhewe.

13. Aja ngidini dhewe dikendhaleni dening pengalaman ala, wong lan dhuwit.

14. Urip iku ora angel nganti sampeyan nggawe.

15. Duwe masalah minangka tandha yen sampeyan ana ing dalan sing bener. Amarga kangelan ndadekake kita kuwat lan kuwat.

Kata Bijak Jawa Semar
Kata Bijak Jawa Semar

16. Sampeyan artis urip dhewe. Aja menehi kesempatan kanggo wong liya kanggo nuduhake karya seni babagan iki.

17. Nduweni eseman ing pasuryan minangka kaendahan sing bisa ditindakake saben wong.

18. Bab-bab sing paling apik ing donya ora bisa dideleng lan ora bisa didemek, nanging dirasakake ing ati.

19. Yen sampeyan sinau kanggo ngormati wektu, banjur ngerti yen sampeyan wis mungkasi setengah kangelan urip.

20. Kanggo nggayuh tujuan urip sampeyan, sampeyan kudu nyabrang jembatan sing jenenge kerja keras lan disiplin.

Kata Bijak Jawa Semar
Kata Bijak Jawa Semar

21. Yen sampeyan pengin urip kanthi apik banjur sinau kanggo nikmati saben wayahe tanpa mbandhingake awake dhewe karo wong liya.

22. Sukses mung kanggo wong sing ngerti carane nggawe dalan ing urip kanthi kerja keras.

23. Ing perang urip, dheweke kerep menang wong sing sinau anyar saben dina.

24. Pati sawise lair iku mesthine kaya lair sawise mati, mula ora kudu sedhih babagan apa sing ora bisa dihindari. Bhagwat Gita

25. Sampeyan bakal ngadhepi akeh tantangan ing urip nanging aja nganti dikalahake.

Kata Bijak Jawa Semar
Kata Bijak Jawa Semar

26. Dadi positif ora ateges kabeh iku sampurna nanging minangka motivasi kanggo ndeleng sing bener ing kabeh.

27. Sabda ngelmu iku migunani tumrap wong kang nglakoni urip kanthi tekad.

28. Sampeyan ora entuk urip sing kebak rasa seneng nanging sampeyan kudu nggawe.

29. Saben dina bisa uga ora apik nanging ana sing apik ing saben dina.

30. Yen prau panguripan dilakokake kanthi gagah prakosa lan perjuangan, mula ora ana tsunami sing bisa ngalangi lajune prau uripmu.

Kata Bijak Jawa

31. Urip iku koyo sepedha. Perlu tetep obah kanggo njaga keseimbangane.

32. Ora ana dalan sing lurus kanggo nggayuh sukses. Sampeyan mesthi kudu ngliwati undhak-undhakan kerja keras.

33. Sampeyan ngirim ora mratobat saka apa wae ing urip. Yen ana sing apik iku memori sing apik lan yen ana sing ala iku pengalaman.

34. Impen dudu sihir sing bisa dadi nyata tanpa kerja keras. Perlu kerja keras lan tekad.

35. Meditasi ora ateges nutup mripat nanging mbukak mripat sing ditutup kanggo ngerti makna urip.

Kata Bijak Jawa

36. Yen sampeyan mung fokus ing kangelan, sampeyan dhewe bakal dadi alangan kanggo maju.

37. Wong lanang kudu nggatekake mung perkara-perkara ing urip sing penting banget kanggo dheweke.

38. Yen sampeyan fokus ing bakat dhewe tinimbang golek kesalahane wong liya, mula dalan sing angel bisa gampang.

39. Bisa uga aku iki ringkih ing paningal donya, nanging ora ana ing mripatku dhewe.

40. Yen sampeyan pengin menang liwat wong liya, mula sampeyan kudu nggawe dhewe. – Budha

Kata Bijak Jawa

41. Cacing cilik sing ala bisa ngrusak woh-wohan saka kabeh tumindak becik amarga manungsa luwih ngelingi pialane manungsa tinimbang sing apik.

42. Ana ewonan perkara sing kudu digatekake ing alam kanggo saben manungsa sing bisa sinau sejuta kawicaksanan.

43. Kaendahane wong liya bisa narik kawigatenmu sapisan, nanging alam sing apik bisa narik kawigaten sampeyan ing salawas-lawase.

44. Ing dina nalika sampeyan ora ngadhepi masalah, mula elinga yen sampeyan mlaku ing dalan sing salah.

45. Iku luwih apik kanggo fokus ing urip lan nggawe luwih apik tinimbang nglampahi wektu karo wong kabeh wektu.

Kata Bijak Jawa

46. Iku aneh sing ora entuk kasempatan ing wektu, lan wektu liwat nganti sampeyan entuk kasempatan.

47. Pikiran manungsa sing kaganggu bakal tentrem mung nalika beban nafsu sing rakus diilangi saka pikirane.

48. Dadi wong lanang sing apik nanging aja mbuwang wektu kanggo nyoba.

49. Latih pikiran kanggo golek sing apik ing kabeh.

50. Tinimbang golek kaluputan wong liya, mula kerja keras kanggo awake dhewe utawa urip iki mung bakal liwat tanpa nindakake apa-apa.

Kata Bijak Jawa

Kata-Kata Bijak Jawa

51. Yen sampeyan pengin ngadeg metu saka akeh milyar wong, iku perlu kanggo nuduhake soko khusus.

52. Elinga yen wong sing nenangake awake dhewe sanajan nesu, diarani wong gedhe ing salawas-lawase.

53. Kakuwatan iku urip lan kekirangan iku pati. Ekspansi iku urip, kontraksi iku pati. Katresnan iku urip nanging sengit iku pati. – Swami Vivekananda

54. Kita ana ing sisih cek kosong sing dikirim menyang bumi dening Gusti Allah. Apa rega sing kudu diisi gumantung saka kuwalitas lan kemampuan kita.

55. Yen sampeyan pengin ndemek langit, sampeyan kudu ngerti biaya kanggo manggon ing bumi.

Kata-Kata Bijak Jawa
Kata-Kata Bijak Jawa

56. Kaya ora ana panen tanpa nyebar wiji, uga impen ora bisa diarep-arep tanpa kerja keras.

57. Saben uwong nyritakake sifat-sifat apik saka wong sing hebat nanging ora ana sing ngandhani kepiye dadi gedhe.

58. Iku gumantung ing sampeyan apa sampeyan pengin nindakake soko khusus ing urip utawa ora.

59. Masalah sedina muput mung bakal rampung nalika pikiran lan pikiran tetep tenang lan stabil.

60. Ciri khas wong sing pinter yaiku ora ana ego utawa bangga ing dheweke.

Kata-Kata Bijak Jawa
Kata-Kata Bijak Jawa

61. Saben uwong nduweni kekurangan, nanging bebarengan karo kekurangan kasebut uga ana sawetara kuwalitas sing bisa nggawe wong bisa nggayuh tujuan paling gedhe ing urip.

62. Wektu iku sing paling dikarepke wong nanging akeh wektu sing dibuwang.

63. Wektu iku badai sing kita kabeh ilang.

64. Wektu ora bisa ngenteni sapa wae, mula kerja keras kanggo apa sing pengin ditindakake wiwit dina iki.

65. Wektu 1 detik padha karo 1 gram emas nanging 1 detik wektu ora bisa dituku nganggo 1 gram emas.

Kata-Kata Bijak Jawa
Kata-Kata Bijak Jawa

66. Nesu bisa dikalahake dening katresnan, ala dening kabecikan, egois dening loman lan goroh dening bebener.

67. Kamlaratane wong iku minangka tandha saka ora ngerti.

68. Yen ana sing luwih aji tinimbang wektu ing donya iki, iku sing kita gunakake.

69. Ana bebener mutlak babagan wektu sing ora preduli sepira apik utawa ala, wektu kasebut bakal liwati sedina.

70. Ragu mbubarake pahit ing sesambetan, nanging kapercayan ngiket sesambetan.

Kata-Kata Bijak Jawa

71. Kesederhanaan ing tembung minangka ciri dadi manungsa gedhe.

72. Ana kekuwatan ing katresnan sing dadi solusi kanggo kabeh gething.

73. Kekancan karo wong licik iku kaya ngombe racun ula.

74. Wektu iku barang sing aji banget. Nglampahi kanthi wicaksana.

75. Langkah-langkah cilik sing ditindakake ing arah sing bener bisa dadi langkah paling gedhe ing urip sampeyan.

Kata-Kata Bijak Jawa

76. Aja mbuwang wektu sing berharga kanggo wong sing ora duwe wektu kanggo sampeyan.

77. Masalah paling gedhe ing donya iki yaiku wong-wong nganggep dheweke duwe wektu.

78. Yen sampeyan duwe keberanian, sampeyan bisa ngganti kahanan apa wae.

79. Urip bisa digawe gampang mung yen sampeyan duwe sawetara jinis sikap sing bisa nglirwakake akeh perkara.

80. Agama ora ngerti yen sampeyan mbandhingake awake dhewe karo sapa wae,
Agama mesthi mulang manawa saben wong kudu bebarengan lan mlaku bebarengan.

Kata-Kata Bijak Jawa

81. Anak sing kaya ngono kuwi wong bodho sing mbandhingake katresnane bapake mung karo dhuwit.

82. Yen wong duwe ambegan kanggo nindakake apa wae, mula ora ana tujuan sing gedhe kanggo dheweke.

83. Ewonan wong kanthi jeneng sing padha bakal katon, nanging saben wong bisa dingerteni kanthi tumindake.

84. Yen sampeyan nglampahi wektu kanggo nggoleki alane donyaNalika wlara sampeyan nindakake apik kanggo awake dhewe?

85. Siji bab sing bener banget babagan urip; Kekarepan ora ngidini manungsa urip lan manungsa ora ngidini kepinginan kanggo mati.

Kata-Kata Bijak Jawa

86. Apa sing bakal dikandhakake wong, yen sampeyan mikir iki, sampeyan ora bakal bisa maju ing urip.

87. Yen sampeyan kuwatir babagan masa lalu, sampeyan ora bisa nggawe masa depan.

88. Yen sampeyan ora duwe wani perang nglawan donya, sampeyan bisa uga ora bakal sukses.

89. Yen ora ana kangelan kanggo nggayuh tujuan, mula ora ana sing nyenengake kanggo nggayuh tujuan kasebut.

90. Rasa pait saka jus murka uga bisa nggawe hubungane wong sing ditresnani pait.

Kata-Kata Bijak Jawa

91. Ngomong goroh bakal miwiti dina luwih apik nalika goroh kasebut dicritakake kanggo mbela wong liya.

92. Sabar minangka ujian sing angel lan mung wong sing bisa ngrampungake tes iki bisa sukses.

93. Nglirwakake kegagalan lan coba maneh kanggo sukses.

94. Wong sing ngerti kekuwatan tembung bisa dadi pembaharu sosial sing paling gedhe.

95. Saben ana pepeteng ing urip, sadurunge nyerah, aku tansah ngandhani siji bab sing aku nyoba kanggo nyoba siji liyane.

96. Omniscient yaiku wong sing nganggep tumpukan rereget, watu, lan emas kabeh padha – Bhagavad Gita

97. Kasangsaran bakal ngganggu sampeyan nganti sampeyan nggawe wong liya nangis.

98. Tiyang ingkang ngudi kanikmatan gesang ing ngajeng saha kala rumiyin asring kesasar saking kanikmatan jaman samangke.

99. Tansah dadi alesan kanggo eseman wong, urip bakal wiwit dadi ayu banget.

100. Wektu paling apik kanggo miwiti apa wae sing anyar yaiku ‘saiki’.

Kata Bijak Jawa Kuno

101. Mbangun agama kanthi mateni manungsa ora bakal ana gunane.

102. Agama ora ngajari kanggo perang, nanging ngelmu sing kebak harmoni lan katresnan.

103. Sing paling gedhe ing perjalanan urip yaiku ngetutake agama sing bener.

104. Ing saben agama ana akeh prekara kaya ngono sing mulangake supaya wong bisa dadi gedhe.

105. Iku perlu kanggo lumaku ing dalan agama nanging luwih penting saka iku perlu kanggo lumaku ing dalan kamanungsan.

Kata Bijak Jawa Kuno
Kata Bijak Jawa Kuno

106. Ing saben agama, karma dianggep unggul lan luwih gedhe tinimbang agama.

107. Gusti Allah uga nulungi wong-wong sing manut agama manungsa lan nglakoni tumindak sing bener.

108. Ora ana agama sing mulang kanggo mlaku ing dalan ala kajaba dalane manungsa.

109. Ing saben agama, sawetara kawruh kasebut wis dicritakake, sing saka saben agama bisa sinau soko utawa liyane.

110. Mlaku-mlaku ing dalan sing bener ing urip lan ngrampungake kamanungsan minangka agama sing paling gedhe kanggo saben manungsa.

Kata Bijak Jawa Kuno
Kata Bijak Jawa Kuno

111. Yen sampeyan pengin ngganti urip, sampeyan kudu ngganti dhewe dhisik.

112. Sukses mesthi ana ing tangane wong sing ngerti tumindak tanpa gumantung ing garis tangan.

113. Pancen angel banget kanggo ngalahake wong sing ora nate nyerah.

114. Yen sampeyan pengin ngerti pentinge kerja keras, mula sampeyan kudu kerja keras.

115. Sing paling gedhe yaiku nuduhake apa sing ora bisa ditindakake ing mripate jagad iki.

Kata Bijak Jawa Kuno
Kata Bijak Jawa Kuno

116. Tujuane mesthi digayuh, nanging kanggo iki kudu mlaku ing perjalanan kerja keras.

117. Nalika urip nahan sampeyan maneh lan maneh, nanging saben-saben sampeyan maju kanthi dobel semangat iku sukses.

118. Ora ana sing bisa digayuh ing urip tanpa kerja keras.

119. Ora ana kedadeyan kanthi ngandelake garis tangan, kajaba sampeyan duwe wani tumindak.

120. Saben uwong ngomong babagan sukses, nanging sukses mung kanggo wong sing turu tanpa turu.

Kata Bijak Jawa Kuno
Kata Bijak Jawa Kuno

121. Sampeyan menang sawetara, sampeyan ilang sawetara. Iki wis, saiki lan bakal bener kanggo ewu taun.

122. Wong sing ora bisa ngowahi kebiasaane ora bakal bisa ngowahi uripe.

123. Syukuri opo sing mbok duweni lan mulai kerja keras kanggo opo sing ora mbok duweni. Sukses bakal ana ing sikilmu.

124. Sambat ora ngowahi urip. Owah-owahan urip kanthi nggawa sawetara owah-owahan kasebut, sing mbutuhake akeh dorongan.

125. Urip iku ora ana watese, angger ora gawe watese dhewe.

Kata Bijak Jawa Kuno

 

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

126. Sabar lan wektu iku 2 gaman paling gedhe ing donya.

127. Ragu-ragu dhewe tinimbang gagal ing soko mungkasi impen paling wong ing donya tengen ana.

128. Yen sampeyan fokus ing perkara sing apik, urip kanthi otomatis dadi luwih apik.

129. Ora ana apa-apa ing donya sing bisa ngganggu sampeyan luwih saka apa sing sampeyan pikirake dhewe.

130. Apa wae sing sampeyan duwe saiki, yen sampeyan seneng, mula ngerti yen ora ana sing luwih seneng tinimbang sampeyan – Unknown

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas
Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

131. Kebahagiaan sing paling utama ora dianggep minangka bandha nanging layanan kanggo wong tuwa.

132. Saben dosa sing sampeyan lakoni nyuda urip sampeyan lan saben kabecikan nambah urip sampeyan.

133. Dina iki kredit saka pengakuan gedhe iki kanggo wong tuwamu.

134. Siji menit sabar, sepuluh taun tentrem. – Paribasan Yunani

135. Sabar lan pangerten. Urip iku cendhak banget kanggo dendam utawa ala. – Philips Brooks

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas
Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

136. Sabar minangka obat sing paling apik kanggo saben masalah. – Plautus

137. Sabar iku dudu kemampuan kanggo ngenteni, nanging kemampuan kanggo njaga sikap sing apik nalika ngenteni.

138. Aja nyoba kanggo cepet-cepet: supaya tuwung mbukak, kudu diisi dhisik.

139. Alternatif kanggo tresna ora sengit nanging sabar. – Santosh Kalwar

140. Kesabaran lan ketekunan luwih saka kaping pindho bobote pinter. – Thomas Huxley

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

141. Aku seneng main. Aku ora bakal dadi pelatih apik. Aku ora duwe sabar dadi pelatih. – Tom Brady

142. Sabar sing disalahake dadi nesu. – Thomas Fuller

143. Alon lan Mantep menang balapan – Aesop

144. Lan mesthine, malah ngenteni bakal mungkasi … yen sampeyan bisa ngenteni cukup suwe. – William Faulkner

145. Sing paling kuat saka kabeh prajurit yaiku loro iki – Wektu lan Sabar.

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

146. Pangarep-arep yaiku sabar karo lampu sing diuripake. – Tertullian

147. Nulis iku apik, mikir luwih apik. Pinter iku apik, sabar iku luwih apik. – Hermann Hesse

148. Toleransi ora liya mung sabar karo wates. – Shannon Alder

149. Katresnan sing sampurna yaiku sabar sing sampurna. – Neal A. Maxwell

150. Sabar minangka dhukungan saka kekirangan; ora sabar ngrusak kekuwatan. – Charles Kaleb Colton

Kata Bijak Jawa Tentang Sabar lan Ikhlas

Baca Juga

Kata Kata Bijak


Final Words

Matur nuwun sampun maos artikel tentang kata-kata bijak bahasa jawa ini, mugi-mugi panjenengan remen lan menawi remen postingan kita mangga dipun share kaliyan kanca-kanca wonten medsos kados Facebook, Twitter lsp.

Leave a Comment